Tyxo.bg counter

Знаете ли...


Представяне на новите идеи на Intercosmo в Лисабон
Лисабон - град в Португалската империя, благодарение на географското си положение в ХV век е в центъра на ерата на великите открития. Тогава Португалия е сред световните сили. В този контекст безпорни герои на вечерта бяха кралиците, икони на красотата. Абсолютна доминация на любов, интриги и отмъщение.Събитието се проведе в Convento do Beato. Това без съмнение е едно от най-забележителните места в Лисабон. Изграждането на този манастир, разположен на изток от Лисабон, започва в XV век, когато на това място е имало малка църква на ордена San Benedetto. Кралица Изабел получава р..
Нови тенденции Voila 3C - Haute Couture
Нови тенденции Voila 3C - Haute CoutureСедмицата на модата в Париж вече отмина и сега остана усещането че нещо е недовършено. Нещо което ще промени ежедневието ни е ще вкара цветове в сивия ден. Есента е сезон на цветове на багри и промяна. Света се променя, природата сменя своята окраска. Точна както всяка сутрин ние се вглеждаме в огледалото и откриваме промяната върху нашите лица.Онази промяна която искаме да прикрием или пък да подчертаем. Промяната която би ни направила по-желани, по-красиви и по-добри. Четири жени в огледалото. Четири характера в един образ. Voila Haute Couture дава отго..
Новата колекция на Voila - Haute Couture
Когато преди повече от 60 години Voila се появи в нашия свят, това беше само професионална услуга - оцветяване на коса. Днес това е повече от услуга. Това е вдъхновение и инструмент за създаване на красота. Voila и Nutrilux са сред марките от висшата мода. Качество на компонентите, внимание към всеки детайл, стилистично изследване и иновации. Made in Italiy е изключително креативно и възхищава всяка жена търсеща решение за красота и визия. Като модна дреха, която всеки може да си позволи.В съвременния свят когато формулите постоянно се усъвършенстват да се постигне високо ниво, т..
Срок на годност за козметични продукти
Ново понятие - "минимален срок на годност" - датата, до която козметичното средство изпълнява свойствата си и не представлява никаква опасност за потребителя.Вече едва ли има потребител, който не обръща внимание на етикате на продуктите. Само че в много от случаите върху тях са изписани цифри и знаци често непонятни за нас.Затова и смятаме, че тази тема ще улесни избора ви на козметични средства.За начало трябва да поставим и разграничим три различни понятия: дата на производство, срок на годност и терминът използване от момента на отваряне.На всички козметични средства е указана датата на про..
Полезни свойства на копривата
Здравата коса е залог за добър външен вид. Красивата, блестящата и силната коса винаги привлича вниманието. Разбира се не всеки може да се похвали с гъста коса, но въпреки това всеки може да подобри нейното състояние. Природата е дала на човека много средства за здравето и красотата. Едно от най-ефикасните средства, които могат да ви помогнат да направите косата си красива, това е копривата. Тя често се използва в козметиката за направата на маски, отвари и компреси. Също така тя е полезна и за вътрешно приемане, но наистина има най-чудотворно въздействие за косата.Листа на коприватаЛистата на..
Зелен чай - дар от природата
Зеленият чай произхожда от Китай. Той е бил използван в продължение на хиляди години като лечебно растение. Зеленият чай има повече ползи за здравето от черния. Причината за това е в различните начини на обработка. Черният чай се обработва по начин, който позволява протичането на процеса ферментация, докато при зеления този процес се избягва. По този начин в зеления чай се запазват максимално количество антиоксиданти и полифеноли.Използването на зелен чай има някои ползи за здравето:Загуба на тегло - Ако се вгледате в списъка със съставките на някоя хранителна добавка за изгаряне на мазнини, т..
Косата по време на бременност
Косата е като всяка жива материя, жизненият й цикъл се състои от три основни фази или периоди:Фаза анаген, отговарящи за образуването и дължината на косата, най-дългатаФаза катаген, стадий на зрялост и преход, по-кратка продължителност.Фаза телоген, отнасяща се до падане или загуба на коса, на междинен период от време.По време на бременността естествения ритъм на тези етапи и времетраенето им се променя. Увеличава се анагенната фаза, която ще запази голяма част от косата в тази фаза.През първите два месеца на бременността, може да забележите леко увеличение на секрецията на себум, както и чувс..
Защо хиалуронова киселина?
Хиалуроновата киселина е линеен неразтворим полимер. Открита е през 1950г от Карл Майер. Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукополизахариди / глюкозамингликани /, синтезиран от всички живи организми, с изключение на водораслите.  Хиалуроновата киселина изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците и може да бъде намерена на много места в човешките органи и тъкани – ставния хрущял, кожата, стъкловидното тяло на окото,  синовиалната течност, както в съеденителната, епителна и нервна тъкани. Един 70 кг човек има около 15 гр хиалуронова киселина в тялото си, като ..
Още за шипките
Всички познаваме малките червени плодове. Но знаете ли, че шипката е вид роза? Шипковият храст се отрупва с бели и много ароматни цветове. Щом прецъфти и венчелистчетата опадат, остават самите шипки, които се използват за безброй цели.Шипките са един от най-добрите източници на витамин С, съдържат 50% повече витамин С от портокалите. Лъжичка от смлени на пулп шипки дават на зрял човек повече от препоръчаната дневна норма от 60 мг. Можете да консумирате шипките сурови, като ги пасирате с блендер например, или пък ги оставите за една нощ да киснат и след това ги сварите в течността за около поло..
Направете понеделник ден за вашата кожа
Знаем, че когато през уикенда прекалим с партитата, понеделник се разплаща с тъмни торбички под очите и неутолима нужда от кофеин. Защо обаче да не превърнем понеделниците в дни, в които кожата ни сияе? Уикендът може да бъде възможност за обновяване на стресираната кожа. Ето няколко съвета как да изглеждате в най-добрия си вид в началото на седмицата - знаем, че ако се чувстваме добре с външния си вид, ще увеличим самочувствието си и отвътре.1. Практикувайте добра хигиена на съня.Лошата хигиена на сън се счита за важен фактор при развитието или утежняването на някои хронични заболявания: депре..
Продукти от 1 до 10 от общо 13 (2 страници)